Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Nefinancijsko izvještavanje: Novi izazov za korporativne računovodstvene sustave (CROSBI ID 784112)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Krivačić, Dubravka ; Antunović, Martina Nefinancijsko izvještavanje: Novi izazov za korporativne računovodstvene sustave // Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku. 2018.

Podaci o odgovornosti

Krivačić, Dubravka ; Antunović, Martina

hrvatski

Nefinancijsko izvještavanje: Novi izazov za korporativne računovodstvene sustave

Nefinancijsko izvještavanje postalo je obvezom određenih velikih poduzeća i grupa na području Europske unije donošenjem Direktive o nefinancijskom izvještavanju 2014/95/EU, koja je stupila na snagu početkom 2017. godine. Nefinancijsko izvještavanje, za razliku od financijskog, nije strogo uređeno već je preporuka da ga se uskladi s odabranim međunarodnim smjernicama ili standardima. Nefinancijsko izvještavanje proces je pripremanja i objavljivanja nefinancijskih informacija o učinkovitosti poduzeća u aspektu okoliša i društvene odgovornosti. Iako polazi od mjerenja fizičkih pokazatelja učinkovitosti poduzeća u navedenim područjima, ono uključuje i njihovu financijsku kvantifikaciju kroz mjerenje, primjerice, troškova okoliša, ulaganja u programe obuke i usavršavanja radnika i dr. Zbog toga korporativni računovodstveni sustavi imaju značajnu ulogu u ustrojavanju, funkcioniranju i unaprjeđivanju nefinancijskog izvještavanja. Za njih je nefinancijsko izvještavanje izazov i to ponajprije zbog različitosti u menadžerskim stavovima o korisnosti provođenja takve poslovne prakse. Stoga ovaj rad daje doprinos dosadašnjim istraživanjima utvrđivanjem menadžerskih stavova o koristima prakse nefinancijskog izvještavanja.

nefinancijsko izvještvanje, Direktiva 2014/95/EU, standardi, koristi

nije evidentirano

engleski

Nonfinancial Reporting: A New Challenge for Corporate Accounting Systems

nije evidentirano

nonfinancial reporting, Directive 2014/95/EU, standards, benefits

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku

2018.

nije evidentirano

objavljeno

1846-6699

1846-6656

Povezanost rada

Ekonomija

Poveznice