Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Digitalni blizanci (CROSBI ID 260304)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Frančula, Nedjeljko Digitalni blizanci // Geodetski list, 72 (2018), 4; 311-311

Podaci o odgovornosti

Frančula, Nedjeljko

hrvatski

Digitalni blizanci

Digitalni blizanac (digital twin) je zrcalna slika fizičkog procesa koji je artikuliran uz proces o kojem se radi i obično se točno podudara s djelovanjem fizičkog procesa u stvarnom vremenu. Termin je početkom 2000-ih predložio Michael Grieves koji se bavio dizajniranjem proizvoda. Danas se tim terminom označavaju različiti digitalni simulacijski modeli koji rade uz procese u stvarnom vremenu, a odnose se na društvene, ekonomske i fizičke sustave.

digitalni blizanci ; terminologija

nije evidentirano

engleski

Digital twins

A digital twin is a mirror image of a physical process that is articulated with the process in question and usually exactly matches the operation of the physical process in real time. The term was proposed in the early 2000s by Michael Grieves, who was involved in product design. Today, this term refers to various digital simulation models that work with real-time processes and relate to social, economic and physical systems.

digital twin ; terminology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

72 (4)

2018.

311-311

objavljeno

0016-710X

1849-0611

Povezanost rada

Geodezija

Poveznice
Indeksiranost