Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Hrvatska u raskoraku između mogućnosti i percepcije: EU Kohezijski monitor 2007.-2017. (CROSBI ID 784006)

Druge vrste radova | popularni rad

Kotarski, Kristijan Hrvatska u raskoraku između mogućnosti i percepcije: EU Kohezijski monitor 2007.-2017. // Arhivanalitika - Ekonomski Lab. 2018.

Podaci o odgovornosti

Kotarski, Kristijan

hrvatski

Hrvatska u raskoraku između mogućnosti i percepcije: EU Kohezijski monitor 2007.-2017.

Uskoro se bliži peta obljetnica od ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo EU (1. srpnja 2013). Iz tog razloga od iznimne je važnosti napraviti bilancu dosadašnjeg članstva kao i nekoliko godina intenzivnih pregovora koje su mu prethodile. U tom će pogledu od velike koristi biti EU Kohezijski monitor kojega periodički izračunava i objavljuje European Council on Foreign Relations. Kohezijski monitor za razdoblje 2007. – 2017. analizira dvije vrste kohezije ; strukturnu koja mjeri intenzitet ekonomskih veza između država članica, otpornost na ekonomske šokove, intenzitet financiranja iz EU proračuna, itd. ; te individualnu koheziju koja se temelji na percepcijama, i obuhvaća povjerenje u EU, podršku anti-EU političkim strankama, pozitivnu percepciju glavnih postignuća EU, itd.

EU Kohezijski monitor ; strukturna kohezija ; individualna kohezija

nije evidentirano

engleski

Croatia at the crossroads between capabilities and perception: EU Cohesion monitor 2007 - 2017

nije evidentirano

EU Cohesion monitor ; structural cohesion ; individual cohesion

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Arhivanalitika - Ekonomski Lab

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Politologija