Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA (CROSBI ID 425075)

Ocjenski rad | diplomski rad

Franković, Lucija USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA / Orhanović, Stjepan (mentor); Vuletić Nenad (neposredni voditelj). Split, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, . 2017

Podaci o odgovornosti

Franković, Lucija

Orhanović, Stjepan

Vuletić Nenad

hrvatski

USPOREDBA PREHRAMBENE VRIJEDNOSTI PROTEINA IZ ANIMALNIH I BILJNIH IZVORA

Proteini su važni makronutijenti neophodni za normalno funkcioniranje ljudskog organizma. Rad proučava razliku između životinjskih i biljnih proteina prema njihovom aminokiselinskom sastavu te utjecaju na ljudski organizam. Obrađuju se stare teme kiselosti i njenog pretpostavljenog učinka, te novije spoznaje poput klasifikacije obrađenog crvenog mesa u grupu 1 kancerogena koje su usmjerile ovaj rad, između ostalog, na proučavanje estrogena, IGF- 1-a, mutagenih spojeva dobiveni pri toplinskoj obradi te kolesterola. S ciljem poboljšanja kvalitete života treba uzeti u obzir dobre i loše utjecaje prehrane sa i bez životinjskih proizvoda.

proteini, aminokiseline, prehrana, kiselost, estrogen, IGF-1

nije evidentirano

engleski

COMPARISON OF NUTRITIONAL VALUE OF PROTEIN FROM ANIMAL AND PLANT SOURCES

nije evidentirano

protein, amino acids, diet, acidity, estrogen, IGF-1

nije evidentirano

Podaci o izdanju

26

16.09.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Kemija