Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Prapovijesno lončarstvo: interdisciplinarnost i eksperiment (CROSBI ID 783985)

Druge vrste radova | izvještaj

Kudelić, Andreja Prapovijesno lončarstvo: interdisciplinarnost i eksperiment // Centar za eksperimentalnu arheologiju. 2018.

Podaci o odgovornosti

Kudelić, Andreja

hrvatski

Prapovijesno lončarstvo: interdisciplinarnost i eksperiment

Projekt i radionice organizirani su u sklopu programa popularizacije znanosti koji se provodi u suradnji s Institutom za arheologiju i Odsjekom za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja 2017/2018 godine. Cilj je na drugačiji način razmotriti produkte temeljnih arheoloških istraživanja odnosno artefakte, a studija slučaja temelji se na najbrojnijim i najzastupljenijim arheološkim artefaktima – lončariji. Cilj je kroz više znanstvenih disciplina te brisanjem granica među njima, sinergijom znanja iz arheologije, geologije i etnologije shvatiti čitav postupak proizvodnje keramičkih posuda u prošlosti. Program je prije svega namijenjen studentima arheologije te je osmišljen kao niz teorijskih predavanja i praktičnih radionica.

lončarija, prapovijest, eksperimentalna arheologija, popularizacija znanosti

nije evidentirano

engleski

Prehistoric pottery: interdisciplinary and experiment,

nije evidentirano

pottery, prehistory, experimental archaeology, public archaeology

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Centar za eksperimentalnu arheologiju

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija