Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Reflektirajuće folije za kvalitetnije plodove jabuke (CROSBI ID 783937)

Druge vrste radova | popularni rad

Skendrović Babojelić, Martina, Vuković, Dominik Reflektirajuće folije za kvalitetnije plodove jabuke // Gospodarski list. 2018.

Podaci o odgovornosti

Skendrović Babojelić, Martina, Vuković, Dominik

hrvatski

Reflektirajuće folije za kvalitetnije plodove jabuke

U intenzivnoj voćarskoj proizvodnji teži se primjeni novijih tehnologija u cilju povećanja priroda, poboljšanja kvalitete i fizikalno- kemijskih svojstava plodova. Pojedine sorte jabuka i njihovi klonovi ovisno o vremenskim prilikama određenog uzgojnog područja imaju problem s razvojem boje što se loše odražava na ostala fizikalno-kemijska svojstva i tržišnu vrijednost plodova. Danas postoje posebne folije koje se u nasadima postavljaju između redova u cilju postizanja optimalne distribucija svijetla po cijelom nasadu što pospješuje fotosintetski aktivnu radijaciju, poboljšava refleksiju svijetla na krošnju stabla i pozitivno utječe na fizikalno-kemijska svojstva plodova.

jabuka, reflektirajuća folija, kvaliteta ploda

nije evidentirano

engleski

Reflective groundcover for better quality of apple fruits

nije evidentirano

apple, reflective groundcover, fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Gospodarski list

2018.

nije evidentirano

objavljeno

0350-3100

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)