Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Krajobrazna osnova kao multisektorski alat za zaštitu, planiranje i upravljanje krajobrazom (CROSBI ID 783933)

Druge vrste radova | ostalo

Andlar, Goran ; Koščak Miočić-Stošić, Vesna Krajobrazna osnova kao multisektorski alat za zaštitu, planiranje i upravljanje krajobrazom // Konferencija Integralni pristup zaštiti, planiranju i upravljanju krajobrazom. 2018.

Podaci o odgovornosti

Andlar, Goran ; Koščak Miočić-Stošić, Vesna

hrvatski

Krajobrazna osnova kao multisektorski alat za zaštitu, planiranje i upravljanje krajobrazom

Prezentirana su recentna iskustva Zavoda za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost u izradi krajobraznih osnova na prostoru RH. Riječ je o krajobraznim osnovama Nacionalnog parka Krka, Dubrovačko neretvanske županije, otoka Cresa, Starogradskog polja na Hvaru. Naglasak je na raznolikosti mogućnosti primjene krajobraznih osnova u različitim sektorskim alatima (prostornim planovima, konzervatorskim podlogama, razvojnim strategijama, planovima upravljanja zaštićenim područjima) te općenito u turističkoj promidžbi i edukaciji lokalne zajednice. Također je ukazano na nužnost prilagođavanja metodologije različitim svrhama, ciljevima i mjerilima. Zaključno je ukazano i na vezanu problematiku ; na nepostojanje zakonskih osnova za provedbu krajobraznih osnova te na neprisutnost GIS baza podataka.

krajobrazna osnova, planiranje, zaštita, upravljanje

nije evidentirano

engleski

Landscape basis as multisectoral tool for protection, planning and landscape management

nije evidentirano

landscape basis, planning, protection, menagement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Konferencija Integralni pristup zaštiti, planiranju i upravljanju krajobrazom

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arhitektura i urbanizam, Geografija, Poljoprivreda (agronomija)