Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Metamedij kao umjetničko djelo (CROSBI ID 783931)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Purgar, Krešimir Metamedij kao umjetničko djelo // Izložba Vladimira Freliha “Black Raw Memory”, Muzej na sovremenata umetnost, Skopje. 2018.

Podaci o odgovornosti

Purgar, Krešimir

hrvatski

Metamedij kao umjetničko djelo

Ontologijsko utemeljenje rada Black Raw Memory valja potražiti između meta-medija i metaslike, tj. između radikalnog razotkrivanja prirode medija na jednoj strani i društvene konotiranosti pojedinačnih simbola od kojih se rad sastoji (pisaći stroj, magnetofon, kutije itd.) na drugoj. Dva crna objekta ne otkrivaju niti jednu dimenziju vlastite proizvedenosti, a ipak su auto-referencijalni jer ne postoji ništa vidljivo na samim objektima ili unutar njih što bi ih moglo strukturalno razotkriti. To što ih može razotkriti je nevidljivo promatraču, ali postoji, kao što je televizor vidljiv a televizija nevidljiva. Jedina dimenzija vlastite proizvedenosti koju ipak otkrivaju — crni omotač — jest posve apstraktne naravi. Međutim, za razliku od apstraktnih slika ili skulptura iza čije forme se krije čisti medij boje kao optičke činjenice ili medij kamena neopterećen društvenim aspektom metaslikovitosti, iza nepredmetne forme Crne sirove memorije nalaze se vitalni dijelovi materijalne povijesti i kulture zapadne civilizacije.

metamedij, apstrakcija, skulptura, Vladimir Frelih, W.J.T. Mitchell

nije evidentirano

engleski

Meta-medium as a Work of Art

nije evidentirano

meta-medium abstraction, sculpture, Vladimir Frelih, W.J.T. Mitchell

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Izložba Vladimira Freliha “Black Raw Memory”, Muzej na sovremenata umetnost, Skopje

2018.

nije evidentirano

objavljeno

978-9989-199-96-7

Povezanost rada

Znanost o umjetnosti