Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-igrišče 2016. (CROSBI ID 783925)

Druge vrste radova | izvještaj

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-igrišče 2016. // Institut za arheologiju. 2016.

Podaci o odgovornosti

Karavanić, Snježana ; Kudelić, Andreja

hrvatski

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-igrišče 2016.

Institut za arheologiju proveo je tijekom mjeseca srpnja i rujna 2016. godine arheološka iskopavanja na lokalitetu Kalnik Igrišče. Ovogodišnjom kampanjom nastavljena su iskopavanja u sondi koja je otvorena 2014. godine. Iskopavanja su provedena u dvije kampanje: prva je trajala od 04. 07. 2016. do 30. 07. 2015, a druga od 05.09 – 20.09. 2016. Dokumentirana je 91 stratigrafska jedinica, prikupljeno je 484 vrećica nalaza, 84 posebna nalaza i 331 uzorak. Sveukupno je prikupljena 61 kutija pokretnog arheološkog materijala (uglavnom dijelovi keramičkih posuda). Arheološka dokumentacija sastoji se od popisa stratigrafskih jedinica, popisa nalaza, posebnih nalaza i popisa uzoraka. Svaka promjena u tlu zabilježena je u dokumentaciji, detaljno je opisana, dokumentirana je fotografijom, totalnom stanicom te je potom iskopana. Kompleksne situacije poput ostataka peći, ognjišta, podnica, keramičkih posuda i skupine predmeta očuvanih in situ, suhozidne strukture i sl. dokumentirani su crtežom, orto- fotografijom i fotogrametrijski (za izradu 3D modela). Takve složene in situ tvorevine rastavljane su u više faza kako bi se zatečeni zapis mogao što vjernije rekonstruirati i interpretirati. Ovogodišnja istraživanja bila su izrazito složena zbog mnoštva arheoloških tvorevina čije su karakteristike i očuvanost uvjetovale preciznost i brzinu arheoloških istraživanja što će omogućiti nemjerljivo kvalitetniju arheološku interpretaciju.

Kalnik, brončano doba, naselje, metalurška radionica

nije evidentirano

engleski

Izvješće o arheološkim istraživanjima lokaliteta Kalnik-igrišče 2016.

nije evidentirano

Kalnik, bronze age, settlement, metal workshop

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju

2016.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija