Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o terenskom pregledu gornje Podravine 2017. (CROSBI ID 783924)

Druge vrste radova | izvještaj

Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena Izvješće o terenskom pregledu gornje Podravine 2017. // Institut za arheologiju. 2017.

Podaci o odgovornosti

Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena

hrvatski

Izvješće o terenskom pregledu gornje Podravine 2017.

Institut za arheologiju je, u suradnji s Odsjekom za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Arheološkim muzejom u Zagrebu proveo treću fazu sustavnog terenskog pregleda gornje Podravine. Terenski pregled provodio se u dvije kampanje: prva je započela u proljeće i trajala je od 24. do 29. travnja 2017., a druga u jesen, od 22. listopada do 4. studenog 2017. godine.Provedeno istraživanje dio je višegodišnjeg programa kojemu je cilj prikupiti podatke o distribuciji površinskog arheološkog materijala na zadanom području, kao odrazu obrazaca njegovoga korištenja kroz sva razdoblja prošlosti. Istraživanjima su tijekom prijašnjih godina pregledane trasa 1 – Hlebine (2014. godine) i trasa 2 – Sigetec (2015. godine) dok je ovogodišnje istraživanje bilo usmjereno na posljednju od tri zadane trase, trasu 3 – Torčec. Utoliko izvještaj ne donosi potpune rezultate istraživanja, već je usmjeren na prikaz prostora i ciljeva istraživanja, predstavljanje primijenjene metodologije te pregled rezultata ovogodišnjeg terenskog pregleda i značajnijih pokretnih nalaza pronađenih ove sezone.

Podravina, terenski pregled, prapovijest, srednji vijek, novi vijek

nije evidentirano

engleski

Report on a field survey of Upper Podravina region in 2017.

nije evidentirano

Podravina, field survey, prehistory, middle age, new age

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija