Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o arheološkim istraživanjima na nalazištu Kurilovec-Belinščica 2017. (CROSBI ID 783922)

Druge vrste radova | izvještaj

Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena Izvješće o arheološkim istraživanjima na nalazištu Kurilovec-Belinščica 2017. // Institut za arheologiju. 2017.

Podaci o odgovornosti

Kudelić, Andreja ; Sirovica, Filomena

hrvatski

Izvješće o arheološkim istraživanjima na nalazištu Kurilovec-Belinščica 2017.

Tijekom svibnja 2017. godine, u suradnji Instituta za arheologiju i Arheološkog muzeja u Zagrebu, provedena su arheološka istraživanja na nalazištu Kurilovec-Belinščica. Ovogodišnja istraživanja bila su usmjerena šire područje nalazišta Kurilovec-Belinščica, odnosno na očuvani dio prostora koji je u novije vrijeme izrazito narušen opsežnim građevinskim intervencijama. Istraživanje je provedeno na k. č. 1463/1, k.o. Kurilovec, položaju na kojem je prema dosadašnjim istraživanjima moguće očekivati pokretni arheološki materijal iz različitih kronoloških stupnjeva brončanog doba, ali i rimskodobni i novovjekovni nalazi. Kako bi se omogućio jasniji uvid u njihovu prostornu distribuciju i učestalost, tijekom ovogodišnjeg istraživanja na tom je prostoru proveden intenzivni terenski pregled. Dodatni poticaj za primjenu te specifične metode arheološkog istraživanja pružila je i okolnost da je područje istraživanja nakon dugogodišnjeg prekida ponovo koristi u poljoprivredne svrhe i podvrgnuto je strojnoj obradi.

Turopolje, brončano doba, sustavni terenski pregled, naselje

nije evidentirano

engleski

Report on Archaeological Research at the Kurilovec-Belinščica site 2017.

nije evidentirano

Turopolje, Bronze Age, Systematic field survey, settlement

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za arheologiju

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Arheologija