Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ekološka karta Grada Zagreba (CROSBI ID 783908)

Druge vrste radova | ostali članci/prilozi

Hrga, Ivana ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Šostar, Zvonimir Ekološka karta Grada Zagreba // Microsoft WinDays18 konferencija. 2018.

Podaci o odgovornosti

Hrga, Ivana ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Šostar, Zvonimir

hrvatski

Ekološka karta Grada Zagreba

Predstavljena je Eko karta grada Zagreba. Riječ je o projektu koji objedinjuje različite podatke o stanju okoliša, poput kvalitete zraka, meteoroloških informacija te podataka o kvaliteti vode, tla i razini alergene peludi. Podaci su javno dostupni građanima kako bi bili informirani o kvaliteti života, a donositelji odluka i struka koriste ih kako bi pratili prostorno-vremenske trendove kretanja štetnih čimbenika i pravovremeno reagirali na moguće izazove. Ovo Smart City rješenje primjenjuje IoT i cloud tehnologije za prikupljanje i kartografski prikaz ekoloških parametara u stvarnom vremenu. Microsoftova Azure Cloud platforma omogućila je isporuku rješenja prema Software as a Service modelu, a projekt je realizirao IN2 s partnerima Fornax d.o.o. i Hebe d.o.o.

ekološka karta, Zagreb, Microsoft Azure Cloud platforma

nije evidentirano

engleski

Ecological map of the City of Zagreb

nije evidentirano

ecological map, Zagreb, Microsoft Azure Cloud platform

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Microsoft WinDays18 konferencija

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Interdisciplinarne prirodne znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Informacijske i komunikacijske znanosti