Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Što sve utječe na okus mesa divljači (CROSBI ID 259439)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni) | domaća recenzija

Vukšić, Neška ; Budor Ivica Što sve utječe na okus mesa divljači // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XX (2018), 6; 510-515. doi: 10.31727/m.20.6.3

Podaci o odgovornosti

Vukšić, Neška ; Budor Ivica

hrvatski

Što sve utječe na okus mesa divljači

U radu su opisani različiti čimbenici koji utječu na kvalitetu i okus mesa divljači. Meso divljači alternativa je tradicionalnom crvenom mesu. Današnji potrošači sve više paze na kvalitetu i zdravstvenu ispravnost proizvoda. Od mesa na tržištu očekuje se povoljna nutritivna vrijednost, svježina, sočnost i dobar okus. Aroma je vrlo važan pokazatelj koji doprinosi senzornoj kvaliteti mesa i mesnih proizvoda. Vrlo je malo istraživanja dostupno o čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači, stoga je cilj ovoga pregleda literature raspraviti o ključnim čimbenicima koji utječu na okus mesa divljači.

divljač, kvaliteta mesa, okus mesa

nije evidentirano

engleski

What influence the taste of the game meat

nije evidentirano

game, meat quality, taste of the meat

nije evidentirano

Podaci o izdanju

XX (6)

2018.

510-515

objavljeno

1332-0025

10.31727/m.20.6.3

Povezanost rada

Povezane osobe



Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice