Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kostrići - najtužnije selo u Hrvatskoj (CROSBI ID 783769)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Mihaljević, Josip ; Ravančić, Gordan ; Raguž, Jakša Kostrići - najtužnije selo u Hrvatskoj // Povijesne kontorverze. 2018.

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Josip ; Ravančić, Gordan ; Raguž, Jakša

hrvatski

Kostrići - najtužnije selo u Hrvatskoj

Tijekom Domovinskoga rata mnoga naselja u Hrvatskoj doživjela su teška stradanja stanovništva i razaranje materijalnih dobara. Među najtragičnije slučajeve spada i selo Kostrići u Općini Majur u Sisačko-moslovačkoj županiji. Dana 15. studenog 1991. pripadnici MUP-a SAO Krajine ušli su u selo i poubijali sve njegove stanovnike, uključujući i dvoje djece od dvije i pet godina starosti. Republika Hrvatska je u tužbi koju je pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu podignula protiv Republike Srbije kao jedan od važnih argumenata predočila slučaj „Kostrići“. Je li se radilo o genocidu i što znamo o tragediji sela Kostrići saznajemo u razgovoru s dr. sc. Jakšom Ragužem.

Kostrići ; Domovinski rat ; 1991. ; genocid

EMITIRANO: HR3, 10.5.2018.

engleski

Kostrići - The Saddest Village in Croatia

nije evidentirano

Kostrići ; Croatian War of Independence ; 1991 ; genocide

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Povijesne kontorverze

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest

Poveznice