Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Sudbina zarobljenika, civila i djece nakon bitke na Kozari 1942. (CROSBI ID 783765)

Druge vrste radova | audio/video zapis

Mihaljević, Josip ; Ravančić, Gordan ; Barić, Nikica Sudbina zarobljenika, civila i djece nakon bitke na Kozari 1942. // Povijesne kontorverze. 2018.

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Josip ; Ravančić, Gordan ; Barić, Nikica

hrvatski

Sudbina zarobljenika, civila i djece nakon bitke na Kozari 1942.

Tijekom lipnja i srpnja 1942. na području planine Kozare u sjeverozapadnoj Bosni provedena je velika vojna operacija njemačkih snaga i snaga NDH protiv partizana. Vojna operacija, kao i sudbine i stradanja osoba zarobljenih tijekom nje, bile su tema niza publikacija objavljenih u vrijeme socijalističke Jugoslavije. U posljednje su vrijeme događaji na Kozari 1942. u dijelu hrvatske javnosti svedeni na ulogu Diane Budisavljević u zbrinjavanju kozaračke djece. Kakva je bila sudbina osoba koje su zarobljene tijekom operacije na Kozari, što se događalo s kozaračkom djecom i kakva je bila uloga Diane Budisavljević u njihovom zbrinjavanju razgovaramo s dr. sc. Nikicom Barićem. Autori emisije su Gordan Ravančić i Josip Mihaljević. Urednica emisije je Antonia Hrvatin Roth.

Bitka na Kozari ; 1942. ; Diana Budisavljević

EMITIRANO: HR3, 8.2.2018.

engleski

The Fate of Prisoners, Civilians and Children After the Battle of Kozara in 1942

nije evidentirano

Battle of Kozara ; 1942 ; Diana Budisavljević

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Povijesne kontorverze

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Povijest

Poveznice