Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nalaz bakterije Escherichia coli u mesnim pripravcima (CROSBI ID 424567)

Ocjenski rad | diplomski rad

Robina, Ana Nalaz bakterije Escherichia coli u mesnim pripravcima / Kozačinski, Lidija (mentor); Jurina, Kornelija (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Robina, Ana

Kozačinski, Lidija

Jurina, Kornelija

hrvatski

Nalaz bakterije Escherichia coli u mesnim pripravcima

Mikrobiološka pretraga hrane jedan je od vrlo važnih procesa kontrole u proizvodnji i prometu hrane. Tako omogućavamo stavljanje sigurne hrane na tržište, ali i konzumaciju zdravstveno ispravnih namirnica te sprječavanje pojave bolesti koje se mogu prenijeti hranom kontaminiranom mikroorganizmima. U ovom radu pretraženo je 50 uzoraka mesnih pripravaka na nalaz bakterije Escherichia coli čiji dokaz ukazuje na fekalno zagađenje hrane. Samo u 8% uzoraka bakterija je dokazana u broju manjem od 500 cfu/g, što govori da su svi analizirani uzorci u ovom istraživanju pokazali zadovoljavajuće rezultate u odnosu na propisane mikrobiološke kriterije za hranu.

Escherichia coli, mesni pripravci

nije evidentirano

engleski

Findings of Escherichia coli in minced meat products

nije evidentirano

Escherichia coli, minced meat products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

26.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice