Nalaz bakterije Escherichia coli u mesnim pripravcima (CROSBI ID 424567)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Robina, Ana
Kozačinski, Lidija
Jurina, Kornelija
hrvatski
Nalaz bakterije Escherichia coli u mesnim pripravcima
Mikrobiološka pretraga hrane jedan je od vrlo važnih procesa kontrole u proizvodnji i prometu hrane. Tako omogućavamo stavljanje sigurne hrane na tržište, ali i konzumaciju zdravstveno ispravnih namirnica te sprječavanje pojave bolesti koje se mogu prenijeti hranom kontaminiranom mikroorganizmima. U ovom radu pretraženo je 50 uzoraka mesnih pripravaka na nalaz bakterije Escherichia coli čiji dokaz ukazuje na fekalno zagađenje hrane. Samo u 8% uzoraka bakterija je dokazana u broju manjem od 500 cfu/g, što govori da su svi analizirani uzorci u ovom istraživanju pokazali zadovoljavajuće rezultate u odnosu na propisane mikrobiološke kriterije za hranu.
Escherichia coli, mesni pripravci
nije evidentirano
engleski
Findings of Escherichia coli in minced meat products
nije evidentirano
Escherichia coli, minced meat products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
26.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb