Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu (CROSBI ID 424566)

Ocjenski rad | diplomski rad

Bartol, Ana-Marija Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu / Kozačinski, Lidija (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Bartol, Ana-Marija

Kozačinski, Lidija

hrvatski

Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu

Kako je sol sastojak većine prehrambenih proizvoda, odličan konzervans, a najvećim dijelom začin za dosoljavanje gotovo svakog jela, cilj istraživanja ovog rada bio je ustanoviti mikrobiološku ispravnost kuhinjske soli plasirane na hrvatsko tržište. Mikrobiološke analize provedene su na trideset uzoraka soli različitih domaćih i stranih proizvođača, a uzorkovani su u maloprodaji. Uzorci soli su prema nacionalnim mikrobiološkim kriterijima za hranu pretraženi na ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija i ukupni broj plijesni. Niti jedan pretraženi uzorak morske, kamene soli, himalajske soli i cvijeta soli nije bio sukladan propisanim kriterijima.

kuhinjska sol, aerobne mezofilne bakterije, plijesni

nije evidentirano

engleski

Microbiological safety of kitchen salt on the market

nije evidentirano

kitchen salt, aerobic mesophilic bacteria, moulds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

21.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice