Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu (CROSBI ID 424566)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Bartol, Ana-Marija
Kozačinski, Lidija
hrvatski
Mikrobiološka ispravnost kuhinjske soli na tržištu
Kako je sol sastojak većine prehrambenih proizvoda, odličan konzervans, a najvećim dijelom začin za dosoljavanje gotovo svakog jela, cilj istraživanja ovog rada bio je ustanoviti mikrobiološku ispravnost kuhinjske soli plasirane na hrvatsko tržište. Mikrobiološke analize provedene su na trideset uzoraka soli različitih domaćih i stranih proizvođača, a uzorkovani su u maloprodaji. Uzorci soli su prema nacionalnim mikrobiološkim kriterijima za hranu pretraženi na ukupni broj aerobnih mezofilnih bakterija i ukupni broj plijesni. Niti jedan pretraženi uzorak morske, kamene soli, himalajske soli i cvijeta soli nije bio sukladan propisanim kriterijima.
kuhinjska sol, aerobne mezofilne bakterije, plijesni
nije evidentirano
engleski
Microbiological safety of kitchen salt on the market
nije evidentirano
kitchen salt, aerobic mesophilic bacteria, moulds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
21.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb