OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016. (CROSBI ID 670730)
Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Blažić, Marijana ; Kralj, Elizabeta ; Biličić, Irena ; Zavadlav, Sandra ; Cekurić, Alen
hrvatski
OZLJEDE NA RADU U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA PERIOD 2014. – 2016.
Broj prijavljenih ozljeda na radu jedan je od osnovnih pokazatelja stanja i razvoja sigurnosti na radu u Republici Hrvatskoj. Na osnovu podataka prikupljenih od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, o broju prijavljenih ozljeda na radu u prehrambenoj industriji u Republici Hrvatskoj u periodu od siječnja 2014. do prosinca 2016. godine, analiziran je trend kretanja broja evidentiranih ozljeda u prehrambenoj industriji uzimajući u obzir djelatnost prehrambene industrije, osposobljenost radnika za rad na siguran način, karakteristike ozljeda i njihove posljedice. Rezultati analize prikupljenih podataka pokazali su trenutno stanje sigurnosti radnika u prehrambenoj industriji u promatranom periodu te stanje mjera prevencije ozljeđivanja radnika. Temeljem provedene analize zaključeno je o potrebi poduzimanja određenih mjera prevencije ozljeđivanja na radu i aktivnosti za smanjenje trenda kretanja ozljeda evidentiranih u prehrambenoj industriji.
sigurnost na radu ; ozljede na radu ; prehrambena industrija ; mjere prevencije ozljeđivanja
nije evidentirano
engleski
OCCUPATIONAL INJURIES IN FOOD INDUSTRY IN CROATIA IN THE 2014 TO 2016 PERIOD
nije evidentirano
occupational safety ; occupational injuries ; food industry ; injury prevention measures
nije evidentirano
Podaci o prilogu
77-83.
2018.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Book of Proceedings of 7th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health”
Kirin, S.
Karlovac:
2623-6435
Podaci o skupu
7. međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"
poster
12.09.2018-15.09.2018
Zadar, Hrvatska