Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: razvojna perspektiva (CROSBI ID 783543)

Druge vrste radova | ostalo

Tomić-Koludrović, Inga Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: razvojna perspektiva // Hrvatsko sociološko društvo, podružnica u Splitu - Predavanje u okviru ciklusa „Sociološki razgovori. 2018.

Podaci o odgovornosti

Tomić-Koludrović, Inga

hrvatski

Partnerski odnosi muškaraca i žena u Hrvatskoj: razvojna perspektiva

U izlaganju se iznose i komentiraju podaci o partnerskim odnosima muškaraca i žena u Hrvatskoj, kao pokazatelju razvojne perspektive zemlje i pojedinih njezinih regija. Polazi se od pretpostavke da su partnerski odnosi u kućanstvu osobito indikativan predložak za proučavanje muško -ženskih odnosa. Šira interpretativna osnova su novije teorije roda i razvoja, koje se zasnivaju na relacijskim istraživanjima konstrukcija muškosti i ženskosti. Analiziraju se odgovori ispitanika i ispitanica o pitanjima moći u partnerskim odnosima, iskustvu diskriminacije, konfliktima i problemima, kao i zadovoljstvu u odnosu. Podaci su dobiveni nacionalno reprezentativnim istraživanjem provedenim u siječnju 2018. godine u okviru projekta "Relacijski rodni odnosi u Hrvatskoj: modernizacijske i razvojne perspektive- GENMOD (Hrvatska zaklada za znanost, HRZZ-IP-2016-06-6010).

rod, razvoj, partnerski odnosi, Hrvatska

Rad predstavlja predavanje s raspravom na temelju rezultata kvantitativnog dijela istraživanja u okviru projekta GENMOD (HRZZ-IP-2016-06-6010), održano u ciklusu "Sociološki razgovori" Hrvatskog sociološkog društva - podružnica Split, koji su otvoreni široj javnosti.

engleski

Partner relations of men and women in Croatia: a developmental perspective

nije evidentirano

gender, development, partner relations, Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatsko sociološko društvo, podružnica u Splitu - Predavanje u okviru ciklusa „Sociološki razgovori

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Sociologija