Mogućnosti proizvodnje feferona na području Karlovačke županije (CROSBI ID 424234)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Ribić, Danijel
Benko, Božidar
hrvatski
Mogućnosti proizvodnje feferona na području Karlovačke županije
Važnu ulogu u postizanju visokog i kvalitetnog prinosa feferona, osim odabira sortimenta te roka i tehnologije uzgoja, imaju pedološki i klimatski čimbenici. U ovom radu je prikazana mogućnost uzgoja feferona u Karlovačkoj županiji. Temeljem analize temperaturnih uvjeta i količine oborina te pogodnosti tla za povrćarsku proizvodnju na području Karlovačke županije, može se zaključiti kako postoji mogućnost uspješne proizvodnje feferona uz odabir mikrolokacije povoljnih agroekoloških uvjeta. Uzgoj feferona na području Karlovačke županije započinje uzgojem presadnica u grijanom zaštićenom prostoru. Presadnice se sade na otvoreno u drugoj polovici svibnja. Prije sadnje postavlja se malč od crne polietilenske folije i sustav za navodnjavanje kapanjem, putem kojeg se biljkama osigurava optimalna opskrba biljaka vodom i hranjivima (prihrana vodotopivim gnojivima). Berba započinje sredinom ili u drugoj dekadi srpnja, a beru se tehnološki ili fiziološki zreli plodovi.
Capsicum annuum var. microcarpum, klimatski uvjeti, tlo, tehnologija uzgoja
nije evidentirano
engleski
The possibility for hot pepper growing in the Karlovac county
nije evidentirano
Capsicum annuum var. microcarpum, climatic conditions, soil, growing technology
nije evidentirano
Podaci o izdanju
26
28.06.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb