izvor podataka: crosbi
!
Kumis - mliječni šampanjac (CROSBI ID 257446)
Prilog u časopisu | stručni rad
Delaš, Ivančica
Kumis - mliječni šampanjac // Mlijeko i ja, 27 (2018), 1; 22-23
Podaci o odgovornosti
Delaš, Ivančica
hrvatski
Kumis - mliječni šampanjac
Kumis je fermentirani mliječni proizvod sličan kefiru, ali još uvijek prilično nepoznat u našim krajevima, vjerojatno zato što se proizvodi od kobiljeg mlijeka. Zbog kiselkastog okusa djeluje osvježavajuće, a sadržaj alkohola može doseći 2, 5 vol %, dodatnom destilacijom i više, što ga svrstava u slaba alkoholna pića. Dodamo li tome mjehuriće zbog prisutnog CO2, ne čudi što ga neki nazivaju mliječnim šampanjcem.
mlijeko kobile, kumis
nije evidentirano
engleski
Kumis - milk champagne
nije evidentirano
mare milk, kumis
nije evidentirano