Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 972192

Kumis - mliječni šampanjac


Delaš, Ivančica
Kumis - mliječni šampanjac // Mljekarska revija Mlijeko i ja, 27 (2018), 1; 22-23 (nije recenziran, članak, stručni)


Naslov
Kumis - mliječni šampanjac
(Kumis - milk champagne)

Autori
Delaš, Ivančica

Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja (1846-8268) 27 (2018), 1; 22-23

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
Mlijeko kobile, kumis
(Mare milk, kumis)

Sažetak
Kumis je fermentirani mliječni proizvod sličan kefiru, ali još uvijek prilično nepoznat u našim krajevima, vjerojatno zato što se proizvodi od kobiljeg mlijeka. Zbog kiselkastog okusa djeluje osvježavajuće, a sadržaj alkohola može doseći 2, 5 vol %, dodatnom destilacijom i više, što ga svrstava u slaba alkoholna pića. Dodamo li tome mjehuriće zbog prisutnog CO2, ne čudi što ga neki nazivaju mliječnim šampanjcem.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Autor s matičnim brojem:
Ivančica Delaš, (86340)