Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 972192

Kumis - mliječni šampanjac


Delaš, Ivančica
Kumis - mliječni šampanjac // Mljekarska revija Mlijeko i ja, 27 (2018), 1; 22-23 (nije recenziran, članak, stručni)


CROSBI ID: 972192 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kumis - mliječni šampanjac
(Kumis - milk champagne)

Autori
Delaš, Ivančica

Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja (1846-8268) 27 (2018), 1; 22-23

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
mlijeko kobile, kumis
(mare milk, kumis)

Sažetak
Kumis je fermentirani mliječni proizvod sličan kefiru, ali još uvijek prilično nepoznat u našim krajevima, vjerojatno zato što se proizvodi od kobiljeg mlijeka. Zbog kiselkastog okusa djeluje osvježavajuće, a sadržaj alkohola može doseći 2, 5 vol %, dodatnom destilacijom i više, što ga svrstava u slaba alkoholna pića. Dodamo li tome mjehuriće zbog prisutnog CO2, ne čudi što ga neki nazivaju mliječnim šampanjcem.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Ivančica Delaš (autor)


Citiraj ovu publikaciju

Delaš, Ivančica
Kumis - mliječni šampanjac // Mljekarska revija Mlijeko i ja, 27 (2018), 1; 22-23 (nije recenziran, članak, stručni)
Delaš, I. (2018) Kumis - mliječni šampanjac. Mljekarska revija Mlijeko i ja, 27 (1), 22-23.
@article{article, author = {Dela\v{s}, I.}, year = {2018}, pages = {22-23}, keywords = {mlijeko kobile, kumis}, journal = {Mljekarska revija Mlijeko i ja}, volume = {27}, number = {1}, issn = {1846-8268}, title = {Kumis - mlije\v{c}ni \v{s}ampanjac}, keyword = {mlijeko kobile, kumis} }
@article{article, author = {Dela\v{s}, I.}, year = {2018}, pages = {22-23}, keywords = {mare milk, kumis}, journal = {Mljekarska revija Mlijeko i ja}, volume = {27}, number = {1}, issn = {1846-8268}, title = {Kumis - milk champagne}, keyword = {mare milk, kumis} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font