Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Definiranje protočnih krivulja preljeva izvora Zvir – sinteza rezultata monitoringa i analiza 2016.-2018. (CROSBI ID 783473)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Rubinić, Josip ; Travaš, Vanja ; Radišić, Maja Definiranje protočnih krivulja preljeva izvora Zvir – sinteza rezultata monitoringa i analiza 2016.-2018. // Hrvatske vode. 2018.

Podaci o odgovornosti

Rubinić, Josip ; Travaš, Vanja ; Radišić, Maja

hrvatski

Definiranje protočnih krivulja preljeva izvora Zvir – sinteza rezultata monitoringa i analiza 2016.-2018.

Izvor Zvir je, uz izvor Rječine koji je povremeno presušuje, najvažniji je izvor vodoopskrbnog sustava KD Vodovoda i kanalizacije Rijeka. Sustav hidrološkog monitoringa (praćenje kolebanja razine vode u starom vodocrpilištu, te količine preljevnih i crpljenih voda) uspostavljen je u organizaciji DHMZ-a 1979.g. i trajao je do 1991.g., kada je zbog rekonstrukcije vodozahvata i izgradnje nove crpne stanice taj monitoring privremeno prekinut. Iako su 2003.g. djelomično nastavljena neka hidrološka motrenja (razina vode), kao i u nekoliko navrata od strane DHMZ-a provođene serije vodomjerenja preljevnih količina na Zviru u cilju novelacije konsumpcijske krivulje u novim uvjetima, sustavni monitoring na način da bi njime bila osigurana saznanja i o količinama ne samo zahvaćenih nego i preljevnih voda na Zviru nije uspostavljen. Razlog tome bio je problem definiranja konsumpcijske krivulje.

izvora Zvir, protočne krivulje, terenska mjerenja, matematičko modeliranje

nije evidentirano

engleski

Definition of overflow curves of water source Zvir - synthesis of monitoring results and analysis 2016. - 2018.

nije evidentirano

water source Zvir, overflow curves, field measurements, mathematical modeling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Hrvatske vode

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo