Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kortikosteroidi i lokalni anestetici: komplikacije (CROSBI ID 783440)

Druge vrste radova | ostalo

Šimurina, Tatjana Kortikosteroidi i lokalni anestetici: komplikacije // Injekcije u liječenju boli mekih tkiva i zglobova. 2018.

Podaci o odgovornosti

Šimurina, Tatjana

hrvatski

Kortikosteroidi i lokalni anestetici: komplikacije

Poglavlje u priručniku s tečaja 1. kategorije obuhvaća mehanizam djelovanja, indikacije i odabir glukokortikoidnog sredstva te standardne doze i miješanje sa lokalnim anesteticima prilikom injiciranja radi suzbijanja boli mekih tkiva i zglobova. Klinička razmatranja odnose se na učestalost injiciranja, kontraindikacije i komplikacije kortikosteroidnih injekcija te način sprječavanja i liječenja komplikacija. Opisani su najčešći lokalni anestetici za infiltracijsku terapiju boli, metode primjene i kontraindikacije s posebnim osvrtom na najčešće komplikacije infiltracije lokalnih anestetika, neželjene efekte (sistemske. lokalne i alergijske reakcije) i terapiju neželjenih nuspojava lokalnih anestetika.

kortikosteroidi, lokalni anestetici, toksičnost

nije evidentirano

engleski

Corticosteroids and Local Anesthetics: Complications

nije evidentirano

corticosteroids, local anesthetics, toxicity

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Injekcije u liječenju boli mekih tkiva i zglobova

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti