Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Cytotoxicity of oximes tested as antidotes in organophosphorus compound poisoning (CROSBI ID 783411)

Druge vrste radova | ostalo

Zandona, Antonio Cytotoxicity of oximes tested as antidotes in organophosphorus compound poisoning // Predstavljanje Znanstvenih Radova Asistenata i Poslijedoktoranada IMI. 2017.

Podaci o odgovornosti

Zandona, Antonio

hrvatski

Cytotoxicity of oximes tested as antidotes in organophosphorus compound poisoning

Izloženost organofosfornim spojevima rezultira ireverzibilnom inhibicijom acetil- i butirilkolinesteraze. Acetilkolinesteraza je esencijalan enzim pa gubitak katalitičke funkcije dovodi do kolinergičke krize i/ili smrti. Oksimi, spojevi koji mogu reaktivirati aktivnost inhibiranih kolinesteraza, koriste se kao antidoti. U ovoj studiji odredili smo kinetičke parametre novosintetiziranih oksima (konstante inhibicije i reaktivacijski potencijal), a prikazan je i utjecaj oksima na ciljne humane stanične kulture. Za usporedbu su korišteni standardni oksimi (2-PAM i HI-6) koji su dozvoljeni za medicinsku i vojnu upotrebu.

oximes ; cytotoxicity ; cell lines

nije evidentirano

engleski

Cytotoxicity of oximes tested as antidotes in organophosphorus compound poisoning

nije evidentirano

oksimi ; citotoksičnost ; stanične linije

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Predstavljanje Znanstvenih Radova Asistenata i Poslijedoktoranada IMI

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Kemija