Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dinamika sjetve i sadnje za planiranu dinamiku berbe s elementima tehnologije uzgoja salate kristalke (CROSBI ID 783390)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Borošić, Josip Dinamika sjetve i sadnje za planiranu dinamiku berbe s elementima tehnologije uzgoja salate kristalke // Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za povrćarstvo. 1996.

Podaci o odgovornosti

Borošić, Josip

hrvatski

Dinamika sjetve i sadnje za planiranu dinamiku berbe s elementima tehnologije uzgoja salate kristalke

Za kontinuiranu berbu salate svaki tjedan razrađena je dinamika sjetve i sadnje. Naime, potreban broj dana za uzgoj presadnica, kao i broj dana od sadnje do berbe, nisu jednaki kroz cijelu godinu. Pored više raznih čimbenika, svjetlo je dominantan čimbenik koji utječe na trajanje proizvodnje salate. Količina svjetla koja je dostupna salati u jedinici vremena ovisi o geografskoj širini, odnosno o duljini dana, ali i o tipu zaštićena prostora, odnosno o propusnosti za svjetlo pokrovnog materijala. Za uzgoj presadnica salate kristalke, ovisno o roku sjetve, potrebno je 15 do 50 dana, a za razdoblje od sadnje do berbe 50 do 90 dana. U nastavku su prikazani elementi tehnologije uzgoja: gustoća sklopa te potreban broj presadnica i površine za uzgoj u svakom roku uzgoja, potrebna količina supstrata za uzgoj presadnica, količina hranjiva za planirani prinos.

salata kristalka, dinamika sjetve i sadnje, kontinuirana opskrba tržišta, elementi tehnologije uzgoja

Elaborat je naručio Miljenko Diel.

engleski

Dynamics of sowing and planting lettuce for continuous market supply with growing methods of iceberg lettuce

nije evidentirano

iceberg lettuce, sowing and planting dynamics, continuous market supply, elements of growing methods

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za povrćarstvo

1996.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)