Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj metode priprave na kakvoću sapuna (CROSBI ID 423812)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jovanović, Katarina Utjecaj metode priprave na kakvoću sapuna / Jakić, Miće (mentor); Jakić, Miće (neposredni voditelj). Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2018

Podaci o odgovornosti

Jovanović, Katarina

Jakić, Miće

Jakić, Miće

hrvatski

Utjecaj metode priprave na kakvoću sapuna

Sapuni su produkti neutralizacije masnih kiselina alkalijama čiji način proizvodnje i upotreba datiraju još od davnina. Nastaju hidrolizom masnoća, tj. reakcijom estera više masnih kiselina i glicerola, utjecajem alkalija ili vode. Najčešće se upotrebljavaju kao sredstva za osobnu higijenu, sredstva za pranje i općenito u kućanstvu. U ovom radu cilj je bio proizvesti sapune primjenom tri različite metode. Nadalje, usporedbom primijenjenih metoda donešen je zaključak o najkvalitetnijoj metodi obzirom na reakcijsko vrijeme, uvjete i kvalitetu konačnog proizvoda. Kao osnovna sirovina je korišteno djevičansko maslinovo ulje, jedan od čestih proizvoda zastupljen u Dalmatinskom području.

sapun, saponifikacija, maslinovo ulje

nije evidentirano

engleski

Effect of preparation method on the quality of the soap

nije evidentirano

soap, saponification, olive oil

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

19.07.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Kemijsko inženjerstvo