Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Vino i vinogradarstvo u Slavoniji, Srijemu i Baranji u povijesnoj perspektivi. Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje, Slavonski Brod i Erdut, 20. – 22. rujna 2017. (CROSBI ID 256306)

Prilog u časopisu | prikaz, osvrt, kritika

Parat, Josip Vino i vinogradarstvo u Slavoniji, Srijemu i Baranji u povijesnoj perspektivi. Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje, Slavonski Brod i Erdut, 20. – 22. rujna 2017. // Radovi (Zavod za hrvatsku povijest), 49 (2017), 1; 297-299

Podaci o odgovornosti

Parat, Josip

hrvatski

Vino i vinogradarstvo u Slavoniji, Srijemu i Baranji u povijesnoj perspektivi. Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje, Slavonski Brod i Erdut, 20. – 22. rujna 2017.

U oviru znanstveno-istraživačkog rada Hrvatskog instituta za povijest – Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje redovito se održavaju skupovi s temema iz povijesti sjeveroistočnog dijela Hrvatske. U rujnu 2017. Podružnica je u suradnji s tvrtkom Erdutski vinogradi d. o. o. organizirala trodnevan znanstveni skup Vino i vinogradarstvo u povijesti Slavonije, Srijema i Baranje. Potaknuti dugom vinogradarskom tradicijom u ovim krajevima, domaćini su okupili razmjerno velik broj istraživača s ciljem predstavljanja rezultata istraživanja o značenju vina u društvenoj, gospodarskoj i kulturnoj povijesti. Nakon razmatranja pristiglih prijava, Znanstveni odbor skupa prihvatio je ukupno 32 izlaganja. Uz bok povjesničarima, sesijama su aktivno pribivali izlagači različitih profila (arheolozi, etnolozi, povjesničari umjetnosti i književni povjesničari), čiji su referati pokrivali širok spektar tema od starog vijeka do suvremenog doba.

prikaz, znanstveni skup, vino, vinogradarstvo, Slavonija

nije evidentirano

engleski

Wine and Viticulture in Slavonia, Syrmia and Baranya in historical perspective, International scholarly conference, Slavonski Brod, Erdut, 20.-22. Suptember 2017.

nije evidentirano

review, conference, wine, viticulture, Slavonia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49 (1)

2017.

297-299

objavljeno

0353-295X

Povezanost rada

Povijest

Poveznice
Indeksiranost