Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru (CROSBI ID 423742)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Novak Janja
Dobričević, Nadica
hrvatski
Nutritivna vrijednost salate iz uzgoja na otvorenom i u zaštićenom prostoru
Prehrambena vrijednost salate značajna je zbog bogatog nutritivnog sastava, radi kojeg zauzima i značajno mjesto u svakodnevnoj prehrani. Cilj ovog rada bio je utvrditi razlike u količini nutrijenata u salati iz zaštićenog prostora i uzgoja na otvorenom, te mogućnosti skladištenja u rashladnom prostoru. Prema dobivenim rezultatima osnovnog kemijskog sastava najveći sadržaj svih istraživanih parametara utvrđen je kod svježe salate iz plastenika. S obzirom na vrijeme čuvanja salate (5 i 13 dana)vrijednosti osnovnog kemijskog sastava su značajno varirale, odnosno tijekom skladištenja sve navedene vrijednosti značajno su se reducirala uz izuzetak sadržaja ukupnih kiselina.
Lactuca sativa L., nutritivni sastav, plastenik, uzgoj na otvorenom, bioaktivni spojevi
nije evidentirano
engleski
Nutritional value of letucce grown on opened and protected area
nije evidentirano
Lactuca sativa L., nutrient compositio, greenhouse, outdoor cultivation, bioactive compounds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
38
28.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb