Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj biljne masti i uvijeta čuvanja na stabilnost čokolade (CROSBI ID 668514)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina Utjecaj biljne masti i uvijeta čuvanja na stabilnost čokolade // Proceedings (International conference "Valis Aurea"), -, - / Katalinić, Branko (ur.). 2018. str. 0379-0387

Podaci o odgovornosti

Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Ergović Ravančić, Maja ; Obradović, Valentina

hrvatski

Utjecaj biljne masti i uvijeta čuvanja na stabilnost čokolade

“Cvjetanje masti” na površini čokoladnih proizvoda jedan je od značajnijih problema konditorske industrije. Sjajna površina čokolade najprije postaje mutna, da bi kasnije došlo do pojave bjelkasto-sive prevlake uslijed oblikovanja kristala masti na površini. U ovome radu je ispitivan utjecaj dodatka biljne mast (CBE) i promjena uvjeta čuvanja (temperatura i relativna vlažnost zraka) na pojavu „sivljenja“. Za praćenje promjene boje površine čokolade, korišten je tristimulusni kromametar. Rezultati istraživanja su pokazali da se dodatkom biljne masti povećava intenzitet „sivljenja“ čokolade te se povećava njena osjetljivost na temperaturne oscilacije.

čokolada, cvjetanje masti, biljna mast

nije evidentirano

engleski

Influence of vegetable fat and storage conditions to stability of chocolates

nije evidentirano

chocolate, fat bloom, vegetable fat

nije evidentirano

Podaci o prilogu

0379-0387.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Katalinić, Branko

Požega: Veleučilište u Požegi

978-3-902734-10-5

1847-8204

Podaci o skupu

Vallis Aurea – 6th International Conference

predavanje

20.10.2018-22.10.2018

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija