Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Optimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu (CROSBI ID 423683)

Ocjenski rad | diplomski rad

Maslarević, Nenad Optimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu / Mastanjević, Kristina ; Kovač, Tihomir (mentor); Lončarić, Ante (neposredni voditelj). Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Maslarević, Nenad

Mastanjević, Kristina ; Kovač, Tihomir

Lončarić, Ante

hrvatski

Optimizacija metode za određivanje reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu

Sadržaj reaktivnih vrsta kisika (ROS) u pivu uzrokovan je prisutnošću kisika, a jedan je od najznačajnijih pokazatelja kvalitete piva. Prema dostupnim . Prema dostupnim literaturnim podacima koncentracija kisika pri procesima proizvodnje i pakiranja piva, kao i odabir ambalaže i načina skladištenja gotovog proizvoda imaju utjecaj na degradaciju biomolekula piva. Navedeno se odražava na kvalitetu gotovog proizvoda tijekom roka valjanosti naznačenog na ambalaži. Iako je u većim industrijskim pogonima za proizvodnju piva izlaganje piva kisiku smanjeno na minimalne razine, u zanatskim pivovarama kisik može predstavljati ozbiljan problem. Različiti tipovi piva, zbog različitog kemijskog sastava, različito odgovaraju na prisutnost kisika pa je i to jedan od motiva za implementaciju ove metode u istraživanju kvalitete piva.Cilj rada je na osnovi dostupne literature prikazati ulogu ROS na kvalitetu piva, eksperimentalno odrediti sadržaj ROS u pivu te odrediti potencijalne razlike u njihovom sadržaju u različitim tipovima industrijski proizvedenog piva.

ROS ; pivo ; starenje piva

nije evidentirano

engleski

Method optimization for reactive oxygen species (ROS) estimation in beer

nije evidentirano

ROS ; beer ; beer staling

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

05.11.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Biotehnologija, Prehrambena tehnologija