Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva (CROSBI ID 668442)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Obradović, Valentina ; Ergović Ravančić, Maja ; Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Odak, Petra Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva // Proceedings (International conference "Valis Aurea"), -, - / Katalinić, Branko (ur.). 2018. str. 295-301

Podaci o odgovornosti

Obradović, Valentina ; Ergović Ravančić, Maja ; Škrabal, Svjetlana ; Marčetić, Helena ; Odak, Petra

hrvatski

Kinetika ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva

Cilj ovog rada bio je ispitati kinetiku ekstrakcije polifenola tijekom priprave različitih čajeva. Korišteni su zeleni čaj, čaj od kamilice, čaj od šipka i hibiskusa, te čaj od čistog šipka. Sve vrste čaja podvrgnute su ekstrakciji u trajanju od 3, 6 i 9 minuta. Određena je gustoća boje, antioksidativna aktivnost, te ukupni sadržaj polifenola. Rezultati su pokazali da uvjeti tijekom pripreme čajeva, imaju značajan utjecaj na sadržaj polifenola. Zeleni čaj, pri ekstrakciji u trajanju od 9 minuta, imao je najveću antioksidativnu aktivnost i sadržaj ukupnih polifenola.

polifenoli, antioksidativna aktivnost, čaj

nije evidentirano

engleski

Kinetics of polyphenols extraction during preparation of different teas

nije evidentirano

Polyphenols, antioxidant activity, tea

nije evidentirano

Podaci o prilogu

295-301.

2018.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Katalinić, Branko

Požega: Veleučilište u Požegi

978-3-902734-10-5

1847-8204

Podaci o skupu

Vallis Aurea – 6th International Conference

predavanje

20.10.2018-22.10.2018

Požega, Hrvatska

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija