Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju (CROSBI ID 256010)

Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija

Rikard, Bakan ; Davor, Salopek Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju // Praktični menadžment, Vol.6 (2015), No.1; 105-110

Podaci o odgovornosti

Rikard, Bakan ; Davor, Salopek

hrvatski

Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju

Gastronomija i novi gastronomski trendovi postaju sve značajniji čimbenik u oblikovanju posebnih turističkih doživljaja. Iako je gastronomija sastavni dio svakog turističkog putovanja, odnosno posjeta pojedinim destinacijama, posebni turistički proizvodi temeljeni na gastronomskom naslijeđu ili novim, popularnim trendovima u gastronomiji, sve više postaju temeljni motivi putovanja za posebne segmente turista. U ovome radu autori se osvrću na značaj gastronomije u razvoju autentičnih turističkih doživljaja posebno u svjetlu novih gastronomskih trendova kao faktora privlačnosti za posjet pojedinim ugostiteljskim objektima. Istraživanjem koje je obuhvatilo 15 različitih ugostiteljskih objekata iz raznih krajeva Hrvatske nastojalo se utvrditi koliko od njih u vlastite jelovnike uvrštava jela koja prate aktualne gastronomske trendove, kako ih gosti prihvaćaju te kako inovativni jelovnici utječu na poslovanje ugostiteljskih objekata obuhvaćenih istraživanjem.

gastronomija, turizam, novi gastronomski trendovi

nije evidentirano

engleski

Modern trends in gastronomy and its influence on hospitality business

nije evidentirano

gastronomy, tourism, new trends in gastronomy

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Vol.6 (No.1)

2015.

105-110

objavljeno

1847-8107

Povezanost rada

Ekonomija

Poveznice