Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju (CROSBI ID 256010)
Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Rikard, Bakan ; Davor, Salopek
hrvatski
Moderni trendovi u prehrani i njihov utjecaj na ugostiteljsku kuhinju
Gastronomija i novi gastronomski trendovi postaju sve značajniji čimbenik u oblikovanju posebnih turističkih doživljaja. Iako je gastronomija sastavni dio svakog turističkog putovanja, odnosno posjeta pojedinim destinacijama, posebni turistički proizvodi temeljeni na gastronomskom naslijeđu ili novim, popularnim trendovima u gastronomiji, sve više postaju temeljni motivi putovanja za posebne segmente turista. U ovome radu autori se osvrću na značaj gastronomije u razvoju autentičnih turističkih doživljaja posebno u svjetlu novih gastronomskih trendova kao faktora privlačnosti za posjet pojedinim ugostiteljskim objektima. Istraživanjem koje je obuhvatilo 15 različitih ugostiteljskih objekata iz raznih krajeva Hrvatske nastojalo se utvrditi koliko od njih u vlastite jelovnike uvrštava jela koja prate aktualne gastronomske trendove, kako ih gosti prihvaćaju te kako inovativni jelovnici utječu na poslovanje ugostiteljskih objekata obuhvaćenih istraživanjem.
gastronomija, turizam, novi gastronomski trendovi
nije evidentirano
engleski
Modern trends in gastronomy and its influence on hospitality business
nije evidentirano
gastronomy, tourism, new trends in gastronomy
nije evidentirano