Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije (CROSBI ID 423529)

Ocjenski rad | diplomski rad

Sablek, Stjepan Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije / Miličević, Borislav (mentor); Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Sablek, Stjepan

Miličević, Borislav

hrvatski

Utjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije

Novi trendovi na području sigurnosti hrane povećali su fokus na elemente i spojeve u tragovima koji mogu utjecati na ljudsko zdravlje, u koje se ubrajaju i biogeni amini. Biogeni amini su biološki aktivni dušični spojevi male molekulske mase. U vinu mogu nastati iz prekursora, djelovanjem mikroorganizama u bilo kojoj fazi proizvodnje. Cilj ovoga rada bio je ispitati utjecaj fermentacije imobiliziranim kvascima na sadržaj biogenih amina u pjenušcu. Kvantitativno određivanje provedeno je pomoću RP- HPLC (Reversed Phase High Performance Liquid Chromatography).Iz rezultata ovog istraživanja vidljivo je da je fermentacija imobiliziranim stanicama kvasca značajno utječe na formiranje.

biogeni amini ; imobilizirani kvasci ; pjenušac

nije evidentirano

engleski

Effect of immobilization yeast cells on the presence of biogenic amines in sparkling wine from Kutjevo vineyards produced by different procedures of secondary fermentation

nije evidentirano

fermentation , immobilized yeast cells

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

26.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice