Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Katalog muzikalija u arhivu Dominikanskog samostana sv. Petra Mučenika u Starome Gradu na Hvaru (CROSBI ID 783286)

Druge vrste radova | katalog

Milošević Carić, Maja Katalog muzikalija u arhivu Dominikanskog samostana sv. Petra Mučenika u Starome Gradu na Hvaru // Dominikanski samostan sv. Petra Mučenika u Starome Gradu na Hvaru. 2017.

Podaci o odgovornosti

Milošević Carić, Maja

hrvatski

Katalog muzikalija u arhivu Dominikanskog samostana sv. Petra Mučenika u Starome Gradu na Hvaru

Ovaj katalog rezultat je višemjesečnog rada u arhivu Dominikanskog samostana sv. Petra Mučenika u Starome Gradu (RISM sigla: DsSG), koji se u fazama odvijao u okviru dvaju muzikoloških znanstvenih projekata. Pregledavanje, sređivanje i preliminarno popisivanje rukopisnih i tiskanih muzikalija obavljeno je tijekom rada na međunarodnom projektu "Music migrations in the early modern age: The meeting of the European East, West and South" (voditeljica projekta: dr. sc. Vjera Katalinić ; izvor financiranja: HERA – Humanities in the European research area), dok je građa u potpunosti digitalizirana, a potom i katalogizirana u sklopu nacionalnog projekta "Glazbeni izvori Dalmacije u kontekstu srednjoeuropske i mediteranske glazbene kulture od 18. do 20. stoljeća" (voditeljica projekta: dr. sc. Ivana Tomić Ferić ; izvor financiranja: HRZZ – Hrvatska zaklada za znanost). Muzikalije su u arhivu Dominikanskog samostana u Starome Gradu pohranjene u ukupno 7 arhivskih kutija, od kojih se u šest čuvaju rukopisi (356 jedinica), a u jednoj tiskovine (64 jedinice). Jedinice su u katalogu predstavljene u skladu s njihovom fizičkom pohranom, odnosno poredane prema slijedu njihovih signatura, a prethodi im kazalo imena zastupljenih autora. Pri kataložnoj obradi slijedila su se načela dvaju međunarodnih glazbeno-arhivističkih standarda: za rukopise RISM-ov standard Richtlinien: Serie A/II Musikhandschriften, RISM, Frankfurt am Main, 1996- 1997), a za tiskovine International Standard Bibliographic Description for Printed Music (2nd rev. edition, München, 1991).

muzikalije ; dominikanski samostan ; Stari Grad ; otok Hvar

nije evidentirano

engleski

Catalogue of Music Manuscripts and Prints in the Dominican Monastery in Stari Grad on the island of Hvar

nije evidentirano

Music Material ; Dominican Monastery ; Stari Grad ; island of Hvar

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Dominikanski samostan sv. Petra Mučenika u Starome Gradu na Hvaru

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Glazbena umjetnost, Znanost o umjetnosti

Poveznice