Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izvješće o pokusnom radu i tehnološkom nadzoru postrojenja za preradu vode vodocrpilišta Dalj nakon rekonstrukcije (CROSBI ID 783256)

Druge vrste radova | izvještaj

Sipos, Laszlo ; Markić, Marinko ; Cvetnić, Matija ; Birčić, Mijo Izvješće o pokusnom radu i tehnološkom nadzoru postrojenja za preradu vode vodocrpilišta Dalj nakon rekonstrukcije // Comprehensive Water Technology. 2018.

Podaci o odgovornosti

Sipos, Laszlo ; Markić, Marinko ; Cvetnić, Matija ; Birčić, Mijo

hrvatski

Izvješće o pokusnom radu i tehnološkom nadzoru postrojenja za preradu vode vodocrpilišta Dalj nakon rekonstrukcije

Podzemna voda vodocrpilišta „Dalj“ sadrži povećane koncentracije željeza, mangana amonijaka i arsena, te ne zadovoljava Pravilnik o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju (Narodne novine 125/2013, od 17. 10. 2013.). Voda se dugo niz godina prerađivala dvostupanjskom filtracijom na postrojenju kapaciteta 24 L/s. Učinkovito se pri tome uklanja željezo, mangan i amonijak. Na žalost, nije se u zadovoljavajućoj mjeri uklanjao arsen. Međutim, zbog dotrajalosti postrojenja pristupilo se projektiranju i izgradnji novog postrojenja za preradu vode. Izgradnja novog postrojenja završena je u svibnju 2018. godine te se pristupilo uhodavanju procesa priprave vode. U ovom izvještaju prikazani su rezultati praćenja kakvoće vode u pojedinim fazama prerade tijekom probnog rada i uhodavanja postrojenja.

podzemna voda ; voda za piće ; arsen ; mangan ; amonijak

nije evidentirano

engleski

Startup and Technological Supervision of Drinking Water Treatment Plant Dalj

nije evidentirano

groundwater ; drinking water ; arsenic ; manganese ; ammonia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Comprehensive Water Technology

2018.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Interdisciplinarne tehničke znanosti, Kemija, Kemijsko inženjerstvo