Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Osnovne postavke u pristupu strukturiranja i provedbe pripremnog perioda u ženskom rukometnom klubu “Lokomotiva” (CROSBI ID 667364)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | međunarodna recenzija

Rokavec, Davor ; Ohnjec, Katarina Osnovne postavke u pristupu strukturiranja i provedbe pripremnog perioda u ženskom rukometnom klubu “Lokomotiva” // Kondicijska priprema sportaša 2014. 2014. str. 251-253

Podaci o odgovornosti

Rokavec, Davor ; Ohnjec, Katarina

hrvatski

Osnovne postavke u pristupu strukturiranja i provedbe pripremnog perioda u ženskom rukometnom klubu “Lokomotiva”

Osnovna premisa cijele priče je integralna priprema koja objedinjuje sve elemente rukometne igre, bez podjele na fizičku, tehničku i taktičku komponentu, a temelji se na sustavu igre. To znači da glavni trener, na osnovu karakteristika igračkog kadra kojim raspolaže, određuje model igre i taktičke sustave koje će primjenjivati u toj sezoni i na osnovu toga se planira i programira pripremni period u kojem je cilj poboljšanje kvalitete igre i organizacija ekipe. Sažimanje efekata prikazanog pristupa pripremanju i načinu programiranja trenažnih procesa rukometašica moguće je objediniti kroz slijedeće parametre. Kao pozitivni trendovi javljaju se slijedeći efekti: motivacijski je bolji od tradicionalnog pristupa, nema težih ozljeda, rezultat ne trpi, nema "teških nogu", primjenjivo je i s mlađim dobnim skupinama.

načini, modeli, principi pripreme, vrhunske ekipe

nije evidentirano

engleski

The basic settings in the approach to structuring and implementing the preparatory period in the women's handball club "Lokomotiva"

nije evidentirano

ways, models, principles of preparation, top teams

nije evidentirano

Podaci o prilogu

251-253.

2014.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Kondicijska priprema sportaša 2014

Podaci o skupu

12.godišnja međunarodna konferencija ' Kondicijska priprema sportaša 2014'

predavanje

21.02.2014-22.02.2014

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Kineziologija