Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 961115

Kombiniranje modela javno-privatnog partnerstva s fondovima Europske unije


Vašiček, Davor; Justinić, Goran
Kombiniranje modela javno-privatnog partnerstva s fondovima Europske unije, Zagreb: Agencija za investicije i konkurentost, 2017 (prirucnik)


Naslov
Kombiniranje modela javno-privatnog partnerstva s fondovima Europske unije
(Combination of European structural and investment funds and public-private partnerships)

Autori
Vašiček, Davor ; Justinić, Goran

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, prirucnik, strucna

Izdavač
Agencija za investicije i konkurentost

Grad
Zagreb

Godina
2017

Stranica
52

ISBN
0-000-00000-0

Ključne riječi
financijski i nstrumenti, JPP
(financial instruments, PPP)

Sažetak
U posljednjih desetak godina primjena alternativnih modela nabave javnih projekata ekonomske i socijalne infrastrukture sve je prisutniji u Europi i svijetu. Jedan od važnijih razloga je svijest javnih naručitelja i poreznih obveznika o potrebi pravedne razmjene adekvatne vrijednosti javnih usluga za plaćeni novac. Nakon stupanja na snagu Regulative (EU) 1303/2013 of Europskoga Parlamenta i Vijeća, otvorena su vrata kombiniranju EU fondova s JPP-om. Nakon ovog poticaja ostalo je definirati procedure i pravila u okviru kojih će se kombiniranje bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata približiti svim javnim naručiteljima, a sve kako bi se ubrzao postupak isporuke javnih projekata, s jedne strane, te povećala kvaliteta javnih projekata i apsorpcijski kapacitet javnih naručitelja u iskorištavanju dodijeljenih alokacija iz ESIF, EFSI , CEF i drugih EU izvora s druge. Ovaj priručnik smatramo malim doprinosom upravo u dijelu definiranja procedura kombiniranja modela JPP-a s EU izvorima s nadom da će se korištenjem prijedloga i ideja iznesenim u priručniku ona stalno poboljšavati. Ovaj priručnik jedan je od rezultata projekta ‘’Instrumenti za kombiniranje Europskih strukturnih i investicijskih fondova s modelom javno-privatnog partnerstva’’ čiji je korisnik bila Agencija za investicije i konkurentnost uz potporu Europske unije sredstvima iz IPA programa. U želji da se komentarima i iskustvima iz prakse kombiniranja EU izvora s JPP-om prijedlozi izneseni u priručniku dalje oplemenjuju, stavljamo ga na raspolaganje najširoj Europskoj javnosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Ekonomski fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Davor Vašiček (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Vašiček, Davor; Justinić, Goran
Kombiniranje modela javno-privatnog partnerstva s fondovima Europske unije, Zagreb: Agencija za investicije i konkurentost, 2017 (prirucnik)
Vašiček, D. & Justinić, G. (2017) Kombiniranje modela javno-privatnog partnerstva s fondovima Europske unije. Zagreb, Agencija za investicije i konkurentost.
@book{book, collectioneditor = {Juri\v{c}i\'{c}, Damir}, year = {2017}, pages = {52}, keywords = {financial instruments, PPP}, isbn = {0-000-00000-0}, title = {Combination of European structural and investment funds and public-private partnerships}, keyword = {financial instruments, PPP}, publisher = {Agencija za investicije i konkurentost}, publisherplace = {Zagreb} }