Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Dijagnostika tla u ishrani bilja (CROSBI ID 747317)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja Dijagnostika tla u ishrani bilja. Zagreb: Web stranica Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta, 2018. 206..

Podaci o odgovornosti

Čoga, Lepomir ; Slunjski, Sanja

hrvatski

Dijagnostika tla u ishrani bilja

U priručniku su na sistematičan način obrađene sve bitne sastavnice analitike tla koje bi trebale doprinijeti osiguranju „harmonične“ ishranjenosti biljaka, profitabilnosti proizvodnje i kakvoći proizvoda, plodnosti tla i zaštiti okoliša od onečišćenja štetnim tvarima. Priručnik nas u prvom dijelu sustavno upoznaje s kemijskim kvalitativnim i kvantitativnim metodama, odnosno s instrumentalnim metodama koje obuhvaćaju veliki broj raznih tehnika i postupaka, koji se koriste u analitičkoj kemiji. U drugom dijelu priručnika detaljno je obrađena problematika uzorkovanja tla za različite biljne vrste, kao jedan od najvažnijih i najodgovornijih poslova u cijelom analitičkom postupku, jer o njemu ovise rezultati analiza, a time i ispravnost zaključaka i mjere koje se predlažu, u pogledu gnojidbe tla. Treći dio bavi se kemijskim značajkama tla i biljno hranidbenim kapacitetom te teškim metalima u tlu. Detaljno su prikazane i opisane najzastupljenije analitičke metode koje se koriste za određivanje pojedinih parametara, uz brojne praktične primjere izračuna i preporuka za gnojidbu i podizanje ukupne plodnosti tla te izbor biljnih vrsta sukladno karakteristikama tla.

tlo, ishrana bilja, terenska istraživanja, laboratorijske analize

nije evidentirano

engleski

Soil diagnostics in plant nutrition

nije evidentirano

soil, plant nutrition, field research, laboratory analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Web stranica Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakulteta

206

2018.

nije evidentirano

objavljeno

978-953-7878-87-0

Povezanost rada

Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Poljoprivreda (agronomija)

Poveznice