Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 960094

Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama


Delaš, Ivančica
Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama, 2018. (popularan rad).


Naslov
Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama
(How our attitude toward fats has changed)

Autori
Delaš, Ivančica

Izvornik
Mljekarska revija Mlijeko i ja

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularan rad

Godina
2018

Ključne riječi
Mlijeko, masnoće, zdravlje
(Milk, fats, health)

Sažetak
Posljednjih pedesetak godina svjedoci smo brojnih modnih trendova u prehrani, koje se nastoji opravdati znanstvenim tvrdnjama, ali za koje se s vremenom pokazalo da su izvučene iz konteksta i primijenjene bez cjelovitog poznavanja problematike. Posebno su na plodno tlo padale tvrdnje o štetnosti masnoća kao glavnog krivca za razvoj pretilosti, povećanoga krvnog tlaka i bolesti krvožilnog sustava. Malo-pomalo, ipak su se probile informacije o esencijalnim masnim kiselinama nužnima za normalan rast i razvoj, naročito mozga i središnjega živčanog sustava.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija, Nutricionizam



POVEZANOST RADA


Ustanove
Medicinski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Ivančica Delaš, (86340)