Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama (CROSBI ID 783189)

Druge vrste radova | popularni rad

Delaš, Ivančica Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama // Mljekarska revija Mlijeko i ja. 2018.

Podaci o odgovornosti

Delaš, Ivančica

hrvatski

Kako se mijenjao naš stav prema masnoćama

Posljednjih pedesetak godina svjedoci smo brojnih modnih trendova u prehrani, koje se nastoji opravdati znanstvenim tvrdnjama, ali za koje se s vremenom pokazalo da su izvučene iz konteksta i primijenjene bez cjelovitog poznavanja problematike. Posebno su na plodno tlo padale tvrdnje o štetnosti masnoća kao glavnog krivca za razvoj pretilosti, povećanoga krvnog tlaka i bolesti krvožilnog sustava. Malo-pomalo, ipak su se probile informacije o esencijalnim masnim kiselinama nužnima za normalan rast i razvoj, naročito mozga i središnjega živčanog sustava.

mlijeko, masnoće, zdravlje

nije evidentirano

engleski

How our attitude toward fats has changed

nije evidentirano

milk, fats, health

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Mljekarska revija Mlijeko i ja

2018.

nije evidentirano

objavljeno

1846-8268

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija, Temeljne medicinske znanosti

Poveznice