Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 959853

Geometrija i prostorni raspored sedimentnih tijela u neposrednoj krovini ležišta boksita na Crvenim stijenama (Jajce, BiH)


Ivkić, Ivona
Geometrija i prostorni raspored sedimentnih tijela u neposrednoj krovini ležišta boksita na Crvenim stijenama (Jajce, BiH) 2017., diplomski rad, diplomski, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Zagreb


Naslov
Geometrija i prostorni raspored sedimentnih tijela u neposrednoj krovini ležišta boksita na Crvenim stijenama (Jajce, BiH)
(Geometry and spatial distribution of sediments overlying bauxite deposits in the Crvene stijene area (Jajce, Bosnia and Herzegovina))

Autori
Ivkić, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Rudarsko-geološko-naftni fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
23.02.

Godina
2017

Stranica
57

Mentor
Dragičević, Ivan

Neposredni voditelj
Pavičić, Ivica

Ključne riječi
3D geološko modeliranje ; paleoreljef ; boksit ; krovinske naslage
(3D Geological modeling ; palaeorelief ; bauxite ; hangingwall strata)

Sažetak
U diplomskom radu razmatra se boksitonosni revir Crvene stijene koji se nalazi 10-ak km sjeveroistočno od Jajca (BiH). Ovo područje je od velikog ekonomskog značaja zahvaljujući brojnim ležištima boksitima, ali i vrijednog arhitektonsko-građevnog kamena (AG-K) koji čini neposrednu krovinu ležišta boksita. U radu su opisane geološke karakteristike šireg i užeg područja s naglaskom na ležišta boksita i AG-K. Brojni geološki podaci prikupljeni tijekom dugogodišnjih istraživanja omogućili su 3D geološko modeliranje s ciljem rekonstrukcije modela ležišta boksita i postavljanja temelja za izradu 3D litofacijesnog modela Crvenih stijena. Objašnjene su metode koje su pritom korištene, a koje su se pokazale najpogodnijima za modeliranje u ovom području.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
GeologijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Zagreb