Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Geometrija i prostorni raspored sedimentnih tijela u neposrednoj krovini ležišta boksita na Crvenim stijenama (Jajce, BiH) (CROSBI ID 422817)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ivkić, Ivona Geometrija i prostorni raspored sedimentnih tijela u neposrednoj krovini ležišta boksita na Crvenim stijenama (Jajce, BiH) / Dragičević, Ivan (mentor); Pavičić, Ivica (neposredni voditelj). Zagreb, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, . 2017

Podaci o odgovornosti

Ivkić, Ivona

Dragičević, Ivan

Pavičić, Ivica

hrvatski

Geometrija i prostorni raspored sedimentnih tijela u neposrednoj krovini ležišta boksita na Crvenim stijenama (Jajce, BiH)

U diplomskom radu razmatra se boksitonosni revir Crvene stijene koji se nalazi 10-ak km sjeveroistočno od Jajca (BiH). Ovo područje je od velikog ekonomskog značaja zahvaljujući brojnim ležištima boksitima, ali i vrijednog arhitektonsko-građevnog kamena (AG-K) koji čini neposrednu krovinu ležišta boksita. U radu su opisane geološke karakteristike šireg i užeg područja s naglaskom na ležišta boksita i AG-K. Brojni geološki podaci prikupljeni tijekom dugogodišnjih istraživanja omogućili su 3D geološko modeliranje s ciljem rekonstrukcije modela ležišta boksita i postavljanja temelja za izradu 3D litofacijesnog modela Crvenih stijena. Objašnjene su metode koje su pritom korištene, a koje su se pokazale najpogodnijima za modeliranje u ovom području.

3D geološko modeliranje ; paleoreljef ; boksit ; krovinske naslage

nije evidentirano

engleski

Geometry and spatial distribution of sediments overlying bauxite deposits in the Crvene stijene area (Jajce, Bosnia and Herzegovina)

nije evidentirano

3D Geological modeling ; palaeorelief ; bauxite ; hangingwall strata

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

23.02.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Rudarsko-geološko-naftni fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Geologija