Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode (CROSBI ID 422697)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Korbar, Suzana Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode / Jakobek Barron, Lidija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2018

Podaci o odgovornosti

Korbar, Suzana

Jakobek Barron, Lidija

hrvatski

Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode

Ambalaža služi za čuvanje, rukovanje, isporuku i predstavljanje robe te čini dodirnu točku između proizvođača i potrošača. Funkcije ambalaže su zaštitna, skladišno-transportna, uporabna, prodajna, komunikacijska i ekološka. Dobra funkcionalnost doprinosi očuvanju kvalitete i trajnosti proizvoda. Dizajn ambalaže (ambalažni oblik, ambalažni materijal, informacije na pakiranju, izgled ambalaže) može imati veliki utjecaj na prodaju proizvoda. Pekarski proizvodi zahtjevaju ambalažu različitih osobina zbog niza promjena koje se odvijaju za vrijeme skladištenja, a odgovorne su za kratak rok trajnosti, ali i ambalažu privlačnog dizajna koji može utjecati na prodaju. Cilj ovog rada je definirati općenite funkcije ambalaže, karakteristike pekarskih proizvoda koji se nakon pakiranja moraju sačuvati, opisati pojedinu ambalažu i ambalažne oblike u koje se pakiraju pekarski prozvodi te noviju aktivnu ambalažu za pekarske proizvode.

ambalaža ; pekarski proizvodi ; funkcionalnost ; dizajn ; aktivna ambalaža ;

nije evidentirano

engleski

Functionality and design of package for bakery products

nije evidentirano

package ; bakery products ; functionality ; design ; active packaging ;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

16

27.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija