Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode (CROSBI ID 422697)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Korbar, Suzana
Jakobek Barron, Lidija
hrvatski
Funkcionalnost i dizajn ambalaže za pekarske proizvode
Ambalaža služi za čuvanje, rukovanje, isporuku i predstavljanje robe te čini dodirnu točku između proizvođača i potrošača. Funkcije ambalaže su zaštitna, skladišno-transportna, uporabna, prodajna, komunikacijska i ekološka. Dobra funkcionalnost doprinosi očuvanju kvalitete i trajnosti proizvoda. Dizajn ambalaže (ambalažni oblik, ambalažni materijal, informacije na pakiranju, izgled ambalaže) može imati veliki utjecaj na prodaju proizvoda. Pekarski proizvodi zahtjevaju ambalažu različitih osobina zbog niza promjena koje se odvijaju za vrijeme skladištenja, a odgovorne su za kratak rok trajnosti, ali i ambalažu privlačnog dizajna koji može utjecati na prodaju. Cilj ovog rada je definirati općenite funkcije ambalaže, karakteristike pekarskih proizvoda koji se nakon pakiranja moraju sačuvati, opisati pojedinu ambalažu i ambalažne oblike u koje se pakiraju pekarski prozvodi te noviju aktivnu ambalažu za pekarske proizvode.
ambalaža ; pekarski proizvodi ; funkcionalnost ; dizajn ; aktivna ambalaža ;
nije evidentirano
engleski
Functionality and design of package for bakery products
nije evidentirano
package ; bakery products ; functionality ; design ; active packaging ;
nije evidentirano
Podaci o izdanju
16
27.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Osijek