Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu (CROSBI ID 422056)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Gucek, Andrea
Lara Jelenc
hrvatski
Utjecaj unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u restoranu
Rad se sastoji od teorijskih postavki sustava upravljanja kvalitetom u restoranu i istraživačkog dijela rada vezanog uz utjecaj unapređenja sustava kvalitete u restoranu. Predmet istraživanja ovoga rada usmjeren je na HACCP sustav, kao sustav unapreĎenja kvalitete u restoranu „Stara Pivnica“ u Pitomači koji je u vlasništvu Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, s ciljem vidjeti kako funkcionira HACCP sustav i na koji način utiče na unapreĎenje kvalitete hrane u restoranu, te ga opisati kao mogući model ispravnog provoĎenja HACCP-a u ostalim restoranima takvog tipa u Hrvatskoj. Njegova primjena je široko rasprostranjena u razvijenom svijetu, dok je u EU, pa tako i u Hrvatskoj, i zakonski obvezujuća. Primjer Restorana „Stara pivnica“ pokazao je da zahvaljujući HACCP sustavu izloženost riziku za konzumiranje zdravstveno neispravne hrane je svedena na minimum, higijena je podignuta na visoku razinu, a i kvaliteta usluge je značajno podignuta, dok su smanjeni troškovi poslovanja restorana, što u konačnici i je cilj unapređenja kvalitete u restoranu.
restoran, kvaliteta, HACCP sustav, hrana, sigurnost
nije evidentirano
engleski
Effect of improving restaurant's quality system management
nije evidentirano
restaurant, quality, HACCP system, food, security
nije evidentirano
Podaci o izdanju
56
25.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Ekonomski fakultet, Rijeka
Rijeka