Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 956578

Održivost i optimalizacija proizvodnje vina ICT tehnologijom - e-vinograd


Samardžija, Luka; Del Vechio, Manuel; Đurović, Petra
Održivost i optimalizacija proizvodnje vina ICT tehnologijom - e-vinograd // Organizacija i tehnologija održavanja / Lacković, Z. ; Ivanović, M. ; Glavaš, H. ; Sušenka, I. ; Šandrk Nukić, I. ; Andrlić, B. (ur.).
Osijek: Društvo održavatelja Osijek, 2016. str. 87-94 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 956578 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Održivost i optimalizacija proizvodnje vina ICT tehnologijom - e-vinograd
(Sustainability and optimization of wine production with ICT - e-vineyard)

Autori
Samardžija, Luka ; Del Vechio, Manuel ; Đurović, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Organizacija i tehnologija održavanja / Lacković, Z. ; Ivanović, M. ; Glavaš, H. ; Sušenka, I. ; Šandrk Nukić, I. ; Andrlić, B. - Osijek : Društvo održavatelja Osijek, 2016, 87-94

ISBN
978-953-7973-13-1

Skup
25. znanstveno-stručni skup OTO '2016. organizacija i tehnologija održavanja

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 22.04.2016

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ICT, održivi razvoj, vino, proizvodnja, CMS
(ICT, sustainable development, wine production, CMS)

Sažetak
Sistematizacija i organizacija gospodarenja vinogradom kako jedne od osnovnih procesno-tehnoloških karakteristika proizvodnje vina uvjetovana je znanjem i iskustvom gospodarstvenika. U uvjetima ograničenih resursa, većeg broja sudionika u procesu kao i nesigurnosti koja proizlazi iz okoline, održivi razvoj poslovnog ciklusa nije jednostavno postići. Koristeći ICT tehnologije kao sustav prikupljanja podataka koji se mogu pretvoriti u informacije uvelike se olakšava pristup procesu donošenja oluka. Veća baza parametara na kojim se donose oluke olakšava proces delegiranja i gospodarenja sustavom. Ukoliko je protok informacija kontinuiran te postoji moguć-nost usporedbe aktualnih podataka s povijenim osigurava se mogućnost formiranja informacija te se olakšava princip donošenja odluka s ciljem prilagodbe proizvodno-tehnoloških procesa za buduće djelovanje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Elektrotehnika, Poljoprivreda (agronomija), Informacijske i komunikacijske znanosti



POVEZANOST RADA


Ustanove
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Petra Đurović (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Samardžija, Luka; Del Vechio, Manuel; Đurović, Petra
Održivost i optimalizacija proizvodnje vina ICT tehnologijom - e-vinograd // Organizacija i tehnologija održavanja / Lacković, Z. ; Ivanović, M. ; Glavaš, H. ; Sušenka, I. ; Šandrk Nukić, I. ; Andrlić, B. (ur.).
Osijek: Društvo održavatelja Osijek, 2016. str. 87-94 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Samardžija, L., Del Vechio, M. & Đurović, P. (2016) Održivost i optimalizacija proizvodnje vina ICT tehnologijom - e-vinograd. U: Lacković, Z., Ivanović, M., Glavaš, H., Sušenka, I., Šandrk Nukić, I. & Andrlić, B. (ur.)Organizacija i tehnologija održavanja.
@article{article, year = {2016}, pages = {87-94}, keywords = {ICT, sustainable development, wine production, CMS}, isbn = {978-953-7973-13-1}, title = {Sustainability and optimization of wine production with ICT - e-vineyard}, keyword = {ICT, sustainable development, wine production, CMS}, publisher = {Dru\v{s}tvo odr\v{z}avatelja Osijek}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }