Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Predstavljanje osnovnih pojmova digitalne humanistike u vezi s glazbom i muzikologijom, ili: Što je digitalna muzikologija? (CROSBI ID 254795)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)

Konfic, Lucija Predstavljanje osnovnih pojmova digitalne humanistike u vezi s glazbom i muzikologijom, ili: Što je digitalna muzikologija? // Arti musices : hrvatski muzikološki zbornik, 48 (2017), 2; 227-239. doi: 10.21857/ypn4oc8039

Podaci o odgovornosti

Konfic, Lucija

hrvatski

Predstavljanje osnovnih pojmova digitalne humanistike u vezi s glazbom i muzikologijom, ili: Što je digitalna muzikologija?

Cilj je ovoga članka predstaviti osnovne pojmove digitalne humanistike u vezi s glazbom i muzikologijom, kao i pojam digitalne muzikologije, kako bi se potaknulo korištenje novih istraživačkih mogućnosti koje ovo područje nudi. U pregled su uključena sljedeća područja: programi za pisanje nota, uključujući optičko prepoznavanje glazbenih zapisa ; tehnički standardi MIDI i MP3 ; baze podataka ; računalne aplikacije za istraživanje glazbe ; te sustavi za pristupanje podacima o glazbi. Za svako područje ponuđeni su osnovni izvori i materijali te su predstavljene neke od aktualnih aktivnosti i projekata.

digitalna humanistika ; digitalna muzikologija ; muzikološko istraživanje ; baze podataka

nije evidentirano

engleski

Presentation of the Basic Concepts of Digital Humanities in Relation to Music and Musicology, or, What is Digital Musicology?

nije evidentirano

digital humanities ; digital musicology ; musicological research ; databases

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48 (2)

2017.

227-239

objavljeno

0587-5455

1848-9303

10.21857/ypn4oc8039

Povezanost rada

Znanost o umjetnosti

Poveznice
Indeksiranost