Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Zaštita na radu (CROSBI ID 421597)

Ocjenski rad | diplomski rad

Linić, Ira Zaštita na radu / Smokvina, Vanja (mentor); Rijeka, Pravni fakultet u Rijeci, . 2018

Podaci o odgovornosti

Linić, Ira

Smokvina, Vanja

hrvatski

Zaštita na radu

Tema ovog rada je zaštita na radu. U prvom dijelu rada piše se o razvoju zaštite na radu, izvorima i načelima. Opisuju se obveze i prava koja imaju poslodavci i radnici kada primjenjuju pravila zaštite na radu koja se na njih odnose. U radu se analiziraju rizici koji mogu utjecati na zdravlje radnika te se naglašava obveza poslodavca da te rizike pokuša smanjiti ili potpuno ukloniti. U posljednjem dijelu rada piše se o prekršajima i kaznenim djelima za koja mogu odgovarati poslodavci, ako se ne pridržavaju pravnih pravila koja se odnose na zaštitu na radu te o inspekcijskom nadzoru. Cilj rada je ukazati na važnost zaštite na radu u današnjem društvu.

zaštita na radu, Zakon o zaštiti na radu, procjena rizika, posebno osjetljive skupine radnika, stres na radu, inspekcijski nadzor.

nije evidentirano

engleski

Safety at Work

nije evidentirano

safety at work, Occupational Safety Act, risk assessment, particularly vulnerable groups of workers, work-related stress and inspection.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

18.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Pravni fakultet u Rijeci

Rijeka

Povezanost rada

Pravo