Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama (CROSBI ID 421593)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Samardžić, Ana Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama / Stanzer, Damir (mentor); Zagreb, Hrvatska, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Samardžić, Ana

Stanzer, Damir

hrvatski

Mikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama

Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj tretmana netoplinskim tehnikama, ultrazvukom i hladnom plazmom - pojedinačno i u kombinaciji, na mikrobiološku kvalitetu svježe iscijeđenog šipkovog soka te soka nakon 7. i 14. dana skladištenja pri + 4 °C. Uzorci su tretirani ultrazvukom i hladnom plazmom različitih amplituda i frekvencija te je zatim provedena mikrobiološka kontrola kako bi se utvrdilo koja od ovih tehnika i primijenjeni režim tretiranja je primjenjiv u inaktivaciji mikroorganizama. Najboljom se pokazala kombinacija ove dvije tehnike u uzorku koji je tretiran ultrazvukom amplitude 75 μm-1 u trajanju od 2, 5 minute te hladnom plazmom frekvencije 60 Hz u trajanju od 5 minuta.

hladna plazma ; mikrobiološka kontrola ; netoplinske tehnike ; šipak ; ultrazvuk

nije evidentirano

engleski

Microbiological control of pomegrante juice treated with non-thermal techniques

nije evidentirano

cold plasma ; microbiological control ; non-thermal techniques ; pomegranate juice ; ultrasound

nije evidentirano

Podaci o izdanju

30

10.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija