Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 421589)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Ardalić, Ena
Franić, Ramona
Kovačićek, Tihana
hrvatski
Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda
U radu su analizirane promjene u prehrambenoj industriji Republike Hrvatske u razdoblju 2012.-2016. Analiza statističkih podataka Državnog zavoda za statistiku pokazala je kako je u prehrambenoj industriji najviše zaposlenih u industriji RH, uz smanjenje zaposlenih i povećanje produktivnosti rada. Prosječne neto plaće zaposelnih u prehrambenoj industriji su niže prosjeka RH. Najveću vrijednost prodaje u industrijkom sektoru bilježi prerađivačka industrija. U promatranom razdoblju samo je u prerađivačkoj industriji došlo do porasta prodaje. Cijene poljoprivrednih proizvoda u promatranom razdoblju rastu. Povećana je potrošnja soje, meda, jaja i kravljeg mlijeka.
struktura industrijske proizvodnje, struktura zaposelnih u prehrambenoj industriji, vrijednost proizvodnje prehrambenih proizvoda, cijene prehrambenih proizvoda
nije evidentirano
engleski
The impact of EU membership on the production of prefabricated products
nije evidentirano
structure of industrial production, structure of employees in the food industry, value of production of food products, prices of food products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
14.09.2018.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb