Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda (CROSBI ID 421589)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ardalić, Ena Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda / Franić, Ramona (mentor); Kovačićek, Tihana (neposredni voditelj). Zagreb, Agronomski fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Ardalić, Ena

Franić, Ramona

Kovačićek, Tihana

hrvatski

Utjecaj članstva u EU na proizvodnju prehrambenih proizvoda

U radu su analizirane promjene u prehrambenoj industriji Republike Hrvatske u razdoblju 2012.-2016. Analiza statističkih podataka Državnog zavoda za statistiku pokazala je kako je u prehrambenoj industriji najviše zaposlenih u industriji RH, uz smanjenje zaposlenih i povećanje produktivnosti rada. Prosječne neto plaće zaposelnih u prehrambenoj industriji su niže prosjeka RH. Najveću vrijednost prodaje u industrijkom sektoru bilježi prerađivačka industrija. U promatranom razdoblju samo je u prerađivačkoj industriji došlo do porasta prodaje. Cijene poljoprivrednih proizvoda u promatranom razdoblju rastu. Povećana je potrošnja soje, meda, jaja i kravljeg mlijeka.

struktura industrijske proizvodnje, struktura zaposelnih u prehrambenoj industriji, vrijednost proizvodnje prehrambenih proizvoda, cijene prehrambenih proizvoda

nije evidentirano

engleski

The impact of EU membership on the production of prefabricated products

nije evidentirano

structure of industrial production, structure of employees in the food industry, value of production of food products, prices of food products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

14.09.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)